„Тазе“ блекери

„Тазе“ блекери

Blight се блек метал бенд од Монтреал, Канада. Постојат од 2009 година ама сефте албум дури сега (поточно, излегува на 5 јуни). Албумот се вика „Temple of Wounds“, а според песнава што ја стримуваат звучи доста интересно. Дури на моменти има и некои груверски делови, иако целата песна е бавно-блекерска. Интересна атмосфера, секако. Бујрум!