Unleashed - "Odalheim"

Unleashed - "Odalheim"

Легендарните шведски викинг/дет метал „владетели“ Unleashed ќе го издадат својот нов албум “Odalheim” на 20 април преку Nuclear Blast Records. Албумот е снимен во Chrome Studios во Шведска.
Басистот и вокал на бендот, Johhny Hedlund коментира: „Артворкот е дело на Sebastian Ramstedt, исто како и на претходните три албуми. Концептот на албумот е превземен од истоимената книга, книга која сеуште не сум ја довршил.“