Mikael Åkerfeldt го напушти Bloodbath!

Mikael Åkerfeldt го напушти Bloodbath!

Во официјалната изјава на веб страницата на бендот се вели: „Знаеме дека ова е можеби изненадување за вас но ние бевме свесни за тоа дека Mike сакаше да си замине. Тој ни беше најдобар пријател и извонредна сила во бендот. Му се заблагодаруваме за добрите и забавни времиња на сцена и во студио уште од 1998-та година.“